Noi concepte ale mouse-ului de la Microsoft – Mouse 2.0

Datorita faptului ca cei mai multi dintre noi folosim destul de mult mouse-ul sau soricelul cu sau fara coada, Microsoft s-a gandit sa rezolutionez putin aceasta ideea destul de invechita, astfel incercand sa faca trecerea la noua generatie futurista Mouse 2.0 si anume cea a caror functii are la baza tehnologia multi-touch.

Noile concepte ale mouse-ului de la Microsoft – Mouse 2.0 sunt:

  1. FTIR (Frustrated Total Internal Reflection) – are la baza o camera Infra Red pentru detectarea miscari si pozitiile degetelor aflate pe suprafata mouse-ului.
  2. Orb Mouse – seamana a mouse normal dar in acest caz este vorba de multi-touch pe o suprafata curbata si fara butoane, unde chiar si vechiul butonul de scroll este integrat in functia de multi-toch.
  3. Capacitive Mouse – este un mouse ce detecteaza pozitia si miscarile degetelor utilizatorului pe o suprafata de platic.
  4. Side Mouse – este un soricel destul de interesant deoarece in acest caz toate degetele in afara de degetul mare vor fi detectate de mouse prin simpla atingere a suprafetei pe care acesta este pozitionat avand (sincer nu stiu cum s-o descurca pe o plapuma asa ca la romani dar mai e pana vor ajunge si la noi :D).
  5. Arty Mouse – este un mouse ce are laba doua tentacule pe care se pot tine doar 2 degete sincer arata destul de interesat dar nu stiu cum o sa va descurcati cu asa ceva, eu doar imaginandu-mi nu am putut sa il folosesc.

Si pentru cei curiosi de cum arata aceste minunatii am gasit si un filmulet…. la care va urez vizionare placuta:

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and