Thunderbird configuration script

Thunderbird configuration script

De foarte mult timp doresc sa public acest script de configurare/autoconfigurare pentru Thunderbird, insa mai mereu am gasit altceva de facut, asa ca azi i-a venit timpul.

Thunderbird configuration script a fost folosit mai bine de 2 ani intr-un mediu corporate si se adreseaza in special sysadmin-ilor sau celor de la help desk pentru automatizarea configurarii clientilor de mail ce folosesc Thunderbird.

La nivel de server exista alta modalitate mult mai simpla de implementat, insa cand nu ai cu cine te ajuta, aceste task-uri de configurare a conturilor de mail in Thunderbird devin o pacoste pentru sysadmini/help desk si de multe ori se face manual. Daca ai 10 conturi de configurat in fiecare zi poti pierde chiar si 30 de minute pentru o treaba care se poate rezolva acum cu un simplu dublu click sau poate direct total automat daca acesta este pus ca script de run once in registry.

Pentru ca nu am gasit nimic pe net care sa faca o autoconfigurare a Thunderbird-ului in mediul business in care exista un domeniu de Active Directory, ldap si pop3 m-am decis sa scriu acest script care sa imi poata automatiza munca.

Thunderbird configuration script are nevoie de cateva modificari, insa din ce o sa vedeti in codul sursa acestea sunt bine definite prin comentarii unde si ce sa fie modificat.

Thunderbird configuration script

Thunderbird configuration script

Script-ul thunderbird configuration se poate descarca si redistribui gratuit, cu conditia ca tot ce contine in read me file si comentariile din script sa fie pastrate, in special cele ce tin de autor si link-ul spre acest blog.

Download Thunderbird configuration script

PS: Momentan acest script ruleaza pe sistem 64 bit, se foloseste de utilitarul dsquery.exe ce se afla in arhiva si trebuie pus in folderul system32 si se preteaza a fi folositor celor care lucreaza in IT si au parte de instalari multiple de noi conturi.

PPS: in viitorul apropiat o sa urmeze si un script de Backup Thunderbird pe un server local in retea.

  1. Nats says:

    Hi, Can you provide a script for IMAP settings?

  2. Ionut says:

    I think you can do it your self by checking the difference between the pop3 and imap xml file and after that to modify my script base on your necessary needs.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and