Trojan ce trimite SMS-uri de pe telefoanele cu Android

Cand orice produs tinde sa fie din ce in ce mai popular, atragand utilizatori mai ceva ca un magnet iata ca tocmai aceasta popularitate atrage si atentia baietilor rai.

Cred ca era de asteptat sa apara si pentru Android un virus, ca doar pentru restul exista deja.

Primul program malitios ce trimite SMS-uri la numere cu suprataxa pe sistemele Android a fost deja detectat si semnat de specialistii companiei Kaspersky.

Din fericire trojan: Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a a fost detectat doar in anumite cazuri izolatea, dar de la cazuri izolate pana la o intreaga epidemie nu poate fi decat un pas.

Datorita fatului ca troianul SMS.AndroidOS.FakePlayer nu exploateaza nici un fel de bug in sistemul de operare Android, aceasta apeleaza la cel mai vechi truc al tuturor timpurilor: prostia si curiozitatea umana, prin care utilizatorului ii este cerut accordul de instalare al unui mic fisier de numai 13Kb. Extensia fisierului – trojanului MS.AndroidOS.FakePlayer este cea standard a aplicatiilor Android .APK, asa ca aveti grija ce aplicatii instalati.

Trojan SMS-AndroidOS FakePlayer.a

Trojan SMS-AndroidOS FakePlayer.a

Cum previi infectarea telefonului cu Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a

Ca o prima metoda de prevenire cu asemenea infectii este asa cum am zis mai sus sa aveti grija ce aplicatii instalati.

A doua metoda de prevenire a infectarii cu Trojan-SMS.AndroidOS.FakePlayer.a a telefonului tau cu Android este instalarea numai a aplicatiilor aprobate in prealabil.

Pentru a face acest lucru mergeti pe: Setting, apoi la Applications si va asigurati ca optiunea “Unknown sources” nu este bifata.

De asemenea pentru a prevenii incarcarea facturii telefonice prin trimiterea de sms-uri la numere cu suprataxa, ar fi si modalitatea de a nu aprobarea aplicatiilor gen media player accesul la aceste servicii.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and