Vulnerabilitatea LNK a fost remediata – Patch Windows Shell

Pentru cei care nu stiu, in prezent exista o vulnerabilitate care dupa parerea mea este una destul de periculoasa deoarece permite rularea de cod malitios doar prin simpla deschide a unui folder in care se afla o scurtatura.

Locatia folderul nu este importanta, ceea ce face ca aceasta vulnerabilitate sa poata fi exploatata atat prin stick uri, carduri de memorie, foldere partajate sau orice alt folder atata timp cat este deschis cu un program gen explorer care stie sa interpreteze icoanele scurtaturilor.

Vulnerabilitatea LNK sau asa cum a numit-o Microsoftul ca fiind un bug al Windows Shell, se afla de aproape o luna si jumatate pe internet, ea fiind in prezent exploatata de mai multi virusi printre care si Sality (un virus ce infecteaza executabilele fiind destul de greu de scos din calculator).

Chiar daca nu este ziua in care Microsoft-ul sa scoata o noua serie de update uri, iata ca cu ceva timp in urma vulnerabilitatea LNK se pare ca a fost remediata printr-un patch urgent.

Pentru a aplica patch-ul vulnerabilitatii LNK din Windows Shell, el trebuie descarcat si intalat utilizand link-ul de mai jos in functie de versiune voastra de Windows:

Windows XP SP3, Vista, Windows 7Microsoft Security Bulletin MS10-046 – Critical; Vulnerability in Windows Shell Could Allow Remote Code Execution (2286198)

Avand in vedere ca Microsoft-ul nu mai ofera suport pentru Windows 2000, Windows Xp Sp1 si Sp2 acestea raman neprotejate.

Pentru a instala Windows Xp Sp3 folositi link-ul de mai jos:

Descarca Windows Xp Sp3 gratuit

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and