Windows 8 – poze sfaturi si recomandari

Chiar daca ultima varianta de Windows 8 nu este nici pe departe aprope de stadiul de finalizare, se pare ca de aici incolo nu va mai fi foarte mult de munca la partea estetica.

Windows 8 va ramane cel putin vizual la fel ca si in acest moment, eventual cu mici modificari pe ici pe colo insa nu cred ca vor fi foarte importante asa ca pentru a va face o idee am ales sa fac cateva printscreen-uri la cele mai importante ferestre cu care va puteti intalni in viitorul sistem de operare.

Windows 8 Desktop

Windows 8 vine cu un dual Desktop. Cel din poza de mai jos este special creat pentru tablete, pe cand celalalt este oarecum identic cu cel din Windows 7.

Chiar daca marea majoritate a-ti vazut pana in perezent cum arata partea de tableta, am sa postez si eu o poza in care puteti observa faptul ca in partea din dreapta sus aveti utilizatorul cu comenzile aferente acestuia.

Windows 8 tablet desktop

Windows 8 tablet desktop

 Windows 8 explorer cu Metro UI

Windows 8 explorer - Metro UI

Windows 8 explorer - Metro UI

Dupa cum puteti observa in imaginea de mai jos in Windows 8 cel putin in Explorer-ul cu interfata Metro UI cei de la Microsoft nu au mai integrat si super hidden files (fisierele de sistem) ele putand fi vizibile numai dupa ce accesati meniul folder view din control panel si bifati optiunea pentru a vedea fisierele de sistem.

Windows 8 Explorer - fara super hidden files

Windows 8 Explorer - fara super hidden files

Windows 8 Task Manager

Task Manager in Windows 8 este intr-adevar ceva mai complex si complet, insa pe cat de complex este pe atat de complicat poate sa devina pentru un utilizator incepator. Ca si recomandare de baza pentru cei care lucreaza mult cu Task Managerul eu zic ca tot mai de baza sunt vechile mele utilitare Autoruns si Process explorer.

Windows 8 Task Manager

Windows 8 Task Manager

Windows 8 Task Manager - performance

Windows 8 Task Manager - performance

File explorer in interfata de tableta

In desktop-ul de tableba windows explorer sau file explorer pot spune ca este cu totul si cu totul mai diferit de cel pe care il cunoasteti si cu care v-ati obisnuit pana acum.

Peste acest file explorer am dat atunci cand am dorit sa schimb poza utilizatorului.

File explorer in interfata de tableta

File explorer in interfata de tableta

Meniul Open With

Un fisier poate fi deschis de mai multe aplicatii asa ca nu de putine ori ne intalnim cu dorinta de a deschidem o poza ca exemplu cu … picasa sau orice alt soft inafara de Windows Photo Viewer.

Avand in vedere ca Windows 8 tinde jumatate spre modul tableta baietii de la Microsoft s-au gandit sa ii schimbe si acestuia aspectul creeandu-l astfel:

Windows 8 - meniul Open With

Windows 8 - meniul Open With

Copiere  de fisiere copy – paste

La acest capitol celor de la Microsoft le-as da un 10, in sfarsit au facut si ei ceva cat de cat folositor si inovator daca as putea spune.

In Windows 8 vom avea posibilitatea copierii fisierelor dintr-o parte in alta atat in acelasi timp (ca de obicei), dar vom avea si posibilitatea sa punem pauza la o anumita copiere atunci cand dorim sa crestem viteza celorlalte.

Copiere in Windows 8

Copiere in Windows 8

Internet explorer 10

Nici macar in viitorul sistem de operare nu vom scapa de Internet Explorer, ba din contra, el va venii sub o noua infatisare si o noua versiune – Internet Explorer 10.

Internet Explorer 10

Internet Explorer 10

Chiar daca am fost obisnuiti aproape un deceniu ca bara de adrese sa fie sus la orice browser ea in Internet explorer este situata jos si tab-urile sus. Avand in vedere ca aceste bari se ascund ele pot fi accesate printr-un simplu click dreapta.

Internet explorer 10 open file

Internet explorer 10 open file

Internet Explorer 10 new tab

Internet Explorer 10 new tab

Internet explorer 10 in Windows 8 este instalat ca si o aplicatie si este accesibil numai sub  interfata tabletei cat despre functionalitate acest nu suport fisiere de tip flash – deci nu merg videoclip-urile de pe Youtube doar daca sunt in format HTML 5.

Securitate Windows 8

Pe lanaga protectia care a sosit odata cu Windows 7 – UAC (user account control), Windows 8 vine cu un sistem de protectie preinstalat – Microsoft Security Essentials.

Microsoft Security Essentials

Microsoft Security Essentials

Pe noua versiune de windows mi-am permis sa fac si un mic test cu aproape 20 de virusi mai noi dintre care doar 1 singur a reusit sa se copieze in locatia dorita si sa isi creeze o cheie in registri prin care  urma sa se porneasca automat la urmatorul restart, insa si de aceasta data Windows-ul a blocat executia acestuia.

Windows 8 blocheaza virusii

Windows 8 blocheaza virusii

Activare Windows 8

Avand in vedere ca Windows 8 developer preview este o varianta de test ea vine deja activata, dar va uitati la pozele de mai jos o sa observati si aici o mica schimbare.

Activare Windows 8

Activare Windows 8

Activare Windows 8

Activare Windows 8

Windows 8 suporta fisiere ISO si VHD

In windows 8 printr-un simplu click dreapta vom putea monta orice fisier de tip ISO si/sau VHD ca o alta unitate – litera respectiv partitie.

Suport pentru fisierele ISO si VHD

Suport pentru fisierele ISO si VHD

Aplicatii in Windows 8

Windows 8 se pare ca vrea sa intre si pe partea de socializare astfel ca prin intermediul aplicatiei Socialite puteti sa va adaptati contul de Facebook.

Acum eu sunt curios daca vor baga si Google+.

Windows 8 socialite

Windows 8 socialite

Windows8 socialite

Windows8 socialite

Windows 8 feeds

Windows 8 feeds

Windows 8 shutdown

Daca veti dorii sa va inchideti pc-ul atunci sa stiti ca aveti o problema, deoarece butonul de shutdown pur si simplu nu exista. Singura modalitate este ori sa folositi combinatia de taste Alt+F4 ori pur si simplu apasand butonul de power de la unitate o singura data.

Windows 8 Shutdown

Windows 8 Shutdown

  1. Dog Catel says:

    Nu numai interesant ceea ce scrii pe aici, dar si folositor.

  2. Ajutor IT says:

    AM instalat Windows 8 developer preview intr-o masina virtuala (Oracle Virtual Box) si m-am dat un pic pe el (10 min). Trebuie sa spun ca nu am fost foarte impresionat. E adevarat ca nu e nici macar de versiunea Beta, dar in afara de interfata noua si ribon pentru Windows Explorer nu am vazut nimic. E un

  3. Catalinares86 says:

    se poate da shut down: te duci cu cursorul in stanga jos, pe start si apare settings, devices, etc; dai click pe settings si in dreapta pe verde apare butonul power si mai departe stie fiecare ce are de facut

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and