Google Chrome Remote Desktop – aplicatie de control de la distanta

Astazi tragand un ochi pe blogul celor de la Google am observat o aplicatie super tare ce mi-a atras repede atentia – Chrome Remote Desktop.

Asa cum ii zice si numele aceasta aplicatie permite oricarui utilizator de Google Chrome sa se conecteze securizat la alt calculator aflat in internet. Momentan Chrome Remote Desktop este o aplicatie in stadiul beta, deci poate pentru unii nu o sa mearga asa cum s-ar astepta.

Avand in vedere ca pentru a te conecta la alt calculator ai nevoie doar de un ID (un numar format din 12 cifre – 3 grupe a cate 4 cifre) acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca Google incearca sa copieze toate soft-urile bune aflate pe internet (Teamviewer) si sa le integreze in Google Chrome care asa cum bine stiti si voi in viitorul apropiat acesta va fi noul sistem de operare pentru tablete Chromebook.

Instalare Chrome Remote Desktop

 • dupa descarcarea aplicatiei apasati butonul de instalare a Chrome remote desktop

 • acceptati termenii si conditiile

 • acordati drepturi aplicatie in asa fel incat aceasta sa poate accesa doar cand aveti nevoie computerele la care vreti sa va conectati

 • alegeti modul de conectare fie ca cineva vrea sa se conecteze la voi sau voi vreti sa va conectati la altcineva

 • daca alegeti ca cineva sa se conecteze la voi atunci la fel la ca Teamviewer va trebui sa ii comunicati acelei persoane ID-ul generat Chrome Remote Desktop

Impresii Chrome Remote Desktop

Ca si un prim feedback as putea spune ca aplicatia in momentul de fata nu stie sa optimizeze computerul la care ne conectam astfel incat rata de transfer (video) sa fie cat mai mica.
Un exemplu concret ar fi ca in cazul lui teamviewer – acesta stie sa dezactive temele si wallpaperul computerului la care vrem sa ne conectam.
Un alt minus pe care l-am observat este ca aplicatia pe langa portul 443 (https – mod de conectare securizat – SSL), mai foloseste si portul 5222 (XMPP), fapt ce face ca in unele institutii din cauza unor firewall-uri si/sau a unor reguli mai stricte aceasta aplicatie sa nu mearga.
In cazul lui teamviewer acesta foloseste deasemenea portul 443, insa pentru a pacalii orice firewall se foloseste de portul 80 care in mod normal orice institutie il are deschis.
Chrome remote desktop nu functioneaza fara sa te autentifici  cu un cont de Google in Google Chrome, iar din cauza lipsei de optimizare a computerului pe care te conectezi, transmisia video arata putin cam ciudata dand impresia de parca nu ai avea placa video instalata.
Testul pe care l-am facut a  fost intre computerul meu si o masina virtuala care se misca destul de bine, deci la partea cu transmisia video in momentul de fata Chrome Remote Desktop sta putin cam prost, insa acest lucru sper sa se rezolve odata ce aplicatia va iesii din stadiul Beta.
 1. Jedy says:

  Eu totuși prefer team viewer portabil,este mult mai la îndemâna.Acesta îl iau de aici
  http://www.mediafire.com/?xjr2t2pb1pkbq9h

 2. Crina_boitor says:

  din gresala m-am pozitionat pe google chom si am deschis cu alt program am dat open whit si am selectat un program va rog sa ma ajutati sa-mi spuneti cum il fac inapoi cum a fost inainte. help

 3. TutorialePc says:

  sincer, nu am inteles nimic din ce ai zis. Poti sa reformulezi?

  Teoretic orice lucru renive inapoi daca refaci pasii pe care i-ai urmat sau inversul lor.

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and