Google Chrome OS – web sistemul de operare – noi facilitati

Avand in vedere ca mai la tot pasul se incearca din rasputeri patrunderea pe piata a sistemelor de operare si a mai tuturor programelor “in the cloud“, eu zic ca ar trebui rebranduit si numele de: sistem de operare – SO sau operating system – OS.

Cred ca cel mai bine ar fi sa treaca la WOS web operating system, sau macar la COS – cloud operating system.

Probabil o sa va intrebati de ce zic asta, nu?

Google Chrome OS

Google Chrome OS

Pai din simplul motiv ca de acum incolo, cel putin pentru oamenii web-ului (cei care stau tot timpul online), toate datele lor vor fi stocate online.

Cum, online?

Da, pe Google Chrome OS nu se va stoca nimic, tot ce inseamna date gen doc-uri, excel-uri, jpg-uri sau mai stiu eu ce alt format o sa fie stocate online.

Pe o parte pot spune ca este foarte avantajos si asta din punctul de vedere al mobilitatii si flexibilitatii, pentru ca oriunde te-ai duce atata timp cat ai conexiune la internet ai si datele cu tine. Logarea in notebook-ul Cr-48 Chrome Notebook prezentat in articolul anterior se va face asa cum am zis si aici pe baza contului personal de Gmail.

Google Chrome OS – ce aduce nou in lumea sistemelor de operare

Web Instant

Asa cum se stie, browser-ul Google Chrome este cel mai rapid, deci ca si remarca iata ca si Google Chrome OS porneste in doar 10 secunde, iar revenirea din sleep este aproape instantanee. Doar ce deschizi monitorul la notebook si esti online din nou.

Portabilitate si Flexibilitate peste tot

Asa cum probabil stiti, toate aplicatiile in cadrul browserului Google Chrome sunt stocate “in the cloud“. Google Chrome OS fiind o varianta de linuxcare se bazeaza pe browserul Google Chrome, la fel aplicatiile acestuia sunt si ele stocate tot pe internet. Deci cu Google Chrome OS flexibilitatea si usurinta in manevrabilitatea documentelor devine floare la ureche ele fiind stocate toate pe serverele de la Google.

Intotdeauna conectat

Notebook-ul Cr-48 Chrome notebook vine dotat cu o placa de retea wireless si cu sistem 3G direct integrat, astfel poti fi conectat in permanenta la internet.
Nu stiu cum o sa imi mearga mie netul la tara – undeva la cucuietii din deal.

Securitate integrata

Asa cum se lauda, Chrome OS vine cu o tehnologie integrata in care fiecare tab ruleaza protejat de catre un sandbox si astfel daca ceva se intampla rau cu unul dintre tab-urile deschise celelalte nu vor fi afectate.

Updatat la zi

Probabil dupa cum stiti, cheia succesului a unui calculator vara virusi si bug-uri este ca toate aplicatiile pe care le ai instalate in calculatorul personal este sa le ai updatate la zi. Insa pe un sistem de operare gen windows este destul de greu uneori pentru ca fiecare in parte are setate cate o data pentru fiecare soft sau poate chiar nu are nimic de genul asta.
In Chrome OS acest impediment este de domeniul trecutului. Totul se face instantaneu si de fiecare daca dupa ce buteaza sistemul de operare. Nu va speriati insa totul este foarte silent. Nu se aude si nu se vede nimic, iar aceasta grija va fost luata de pe cap.

Acestea fiind spuse cred ca nu ramana altceva de facut decat sa va spun ca eu unul astept acel moment in care am sa pot sa imi testez un Chrome OS daca nu pe un laptop de al lor macar pe o masina virtuala.
  1. […] le integreze in Google Chrome care asa cum bine stiti si voi in viitorul apropiat acesta va fi noul sistem de operare pentru tablete […]

Lasa un comentariu

Powered by WordPress | Designed by: Themes Gallery | Thanks to wordpress 4 themes, Download Premium WordPress Themes and